ETIQ

15 490 Ft
Kategória: ETIQ

Az ETIQ a morális dilemmák játéka felnőtteknek. Hatvan komoly történet, etikai kérdésekkel, nehéz döntésekkel, klasszikus és modern etikai problémákkal, megtörtént esetekkel.


Tényleg ismered a barátaidat? És vajon ők ismernek téged? Kinek az értékrendje egyezik a tiéddel?

MORÁLIS JÁTSZMÁK

Család és a társadalom etikai kérdései, munkahely és iskola morális problémái, orvosetikai, ökoetikai kérdések, izgalmas felvetések az írott jog határairól, klasszikus dilemmák, valamint további érdekes történetek.

Tényleg ismered a barátaidat? És vajon ők ismernek téged? Kinek az értékrendje egyezik a tiéddel?

Játékosok száma: 3-6 fő
Ajánlott életkor: 14 év felett
Átlagos játékidő: 60-90 perc

 

VÁSÁRLÁSHOZ KATTINTS A LAP JOBB FELSŐ SARKÁBAN A 'KOSÁRBA' GOMBRA.

ETIQ

Mi ez?

Az ETIQ egy elgondolkodtató időtöltés érdeklődő felnőtteknek. Komoly vitajáték.

Kinek ajánljuk?

Azoknak, akik szeretnek fogós kérdéseken elmélkedni, szeretnék fejleszteni a vitakészségüket, és kíváncsiak a játékostársaik véleményére és érvelésére is.

Nehézsúlyú Gémereknek. De számítani kell rá, hogy az ETIQ őket sem fogja kímélni.

Kinek nem ajánljuk?

Azoknak, akik könnyed kikapcsolódásra vágynak.

Mit nevezünk etikának?

Az erkölcsi parancsok filozófiai vizsgálatát. Az etika, mint tudományág, az emberi cselekedetek belső mozgatórugóit, az emberi létezés végső értelmét kutatja különféle (pl. vallási, tudományos) szempontok szerint.

Miért történetekre épül az ETIQ?

Mert etikai kérdésekben nem lehet általánosságban vitatkozni, konkrét helyzetek szükségesek, amelyekbe belehelyezzük magunkat, így nem térhetünk ki a döntéshozatal elől. A történetek egy „tölcsérbe” vezetik az olvasót, ahonnan már nincs visszaút. Csak előre menekülhet a döntése által.

Miért fontosok a válaszok?

A döntés iránya mellett etikai szempontból az is lényeges kérdés, hogy MIÉRT hozunk meg egy adott döntést, ugyanis egy-egy eldöntendő kérdésre akár sarkosan ellentétes indítékok mentén is azonos választ adhatunk.

Fontos, hogy a döntéshozó milyen nézőpontból viszonyul a morális kérdéshez. Lehet a dilemma főszereplője, aki döntésével belülről alakítja az eseményeket, de lehet külső szereplő is, akit nem érintenek a következmények. Morális értékítéletünk különbözhet, attól függően. hogy közvetlen, vagy közvetett szereplői vagyunk a történetnek. Az ETIQ történeteiben több, különböző nézőpontban találják magukat a játékosok.

Nem szabad elfelejteni, hogy egy kérdést nem az emel morális szintre, mert nehéz dönteni benne, vagy mert megterheli az ember lelkivilágát. A valódi morális kérdésekben etikai értékrendek kerülnek szembe egymással. Ezt nyújtja az ETIQ.

Az ETIQ társasjáték történetei nem csak a játékmenetben használhatóak fel. A sztorikártyák érdekes dilemmái egyéni olvasmányként is szórakoztatók és elgondolkodtatók. A történetek felvetései izgalmas témavezetői lehetnek csapatépítőknek vagy középiskolák etikai témájú foglalkozásainak is.

ETIQ játék tábla felülről

GYÁRTÁS

Az ETIQ magyar szerző ötlete alapján, teljes egészében Magyarországon tervezett és gyártott játék. A doboz és a hozzá tartozó nyomdai munkák az elérhető legmagasabb színvonalon a Keskeny Nyomdában készültek. A játékban található kártyák exkluzív minőségű Play Duplex Goffrato típusú, vásznazott felületi struktúrával ellátott, lakkozott kártyakartonból készültek, amely jellegében patinás hangulatot idéz. A nyomtatási és a gyártási technológiák teljesmértékben megfelelnek a kártyagyártás szabályainak.

Az ETIQ igényes külső megjelenésében visszatükrözi a játék komolyságát, mindamellett lexikonokat megidéző eleganciája az ember megismerés iránti vágyára emlékeztet. Érdemes hosszabban elidőzni a sztorikártyák hátoldalán található, az alapelemekre épülő egyedi illusztrációkon is.KÉSZÍTŐK

Ötlet, történetek: Hivessy Zoltán
Szerkesztette: Molnár T. Eszter
Korrektor: Balogh Endre
Illusztrációk: Pozsgay Gyula
Grafika: Pozsgay Gábor
Dizájn: Székely Gergő
Akik segítsége nélkül az ETIQ nem készült volna el:
Miskolci Zsuzsanna
Fejes István (István testvér)
Hargitai Gábor
Marosán Miklós
Stocker Eszter
Tervező: Hivessy Zoltán
Kiadó: Hivessy és Társa Bt.
Gyártó és Forgalmazó: Hivessy és Társa Bt.
ETIQ játék tábla

Az ETIQ név, az ETIQ termék és annak dizájnja, az ETIQ játék rendszere, a játékszabály, valamint a játék alapját képező 60 darab morális dilemma szerzői jogvédelem alatt ál. A jogtulajdonos engedélye nélküli teljes, vagy részleges másolás, sokszorosítás minden formája tilos és jogi eljárást von maga után.

Vissza a boltba